Joensuun Ratsastusopisto

Etusivu Esittely Palvelut Hinnasto 2021 Ohjeita vierailijoille Yhteystiedot

Esittely


|Talli ja Tilat | Tallin historiaa | Ratsastuksenopetus | Ratsut |


Talli ja Tilat

Opiston uudet tilat sijaitsevat Kulhossa Jyrkilän hevostilalla Kuurna-Kulhon tiellä noin 12 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Olemme Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja virallisesti valvoma ratsastuskoulu ja toimimme läheisessä yhteistyössä Joensuun Ratsastajat ry:n kanssa.

Ratsastuskoulun tallirakennuksessa on yhteensä 27 nykyaikaista karsinapaikkaa. Ratsastuskoululla on käytössä Jyrkilän tilalla uuden tallin ohella 25x80m ratsastusmaneesi, ulkokentät sekä laajat tarha-alueet. Lisäksi pihapiirissä sijaitsee leiritalo, joka ovat leiriläisten ja kurssilaisten käytössä.


kuva: Elina Alanen


Tallin historiaa

Jo vuonna 1980 Kallion perhe vuokrasi kaupungin omistaman Kiviniemen tilan ja aloitti ratsastustallin pidon. Joensuun kaupunki rakensi vuonna 1991 tallin läheisyyteen ratsastushallin ja vuokrasi sen ratsastushalliyhdistykselle. Hallin koko on 24 x 56 metriä ja siellä oli kaviouran lisäksi toimivat sosiaalitilat, tuomaritorni, katsomo ja varastotilaa estekalustolle.

Syksyllä 1998 Joensuun Ratsastusopisto vuokrasi koko hallin käyttöönsä tarjoten mahdollisuuden ratsastustuntien pitoon, valmennuksiin ja ratsastuskilpailuiden järjestämiseen. Lisäksi muita ahkeria käyttäjiä ovat koiraihmiset näyttelyineen ja muine tapahtumineen. Nyt Kiviniemen tilan vaihe on takanapäin ja talli on muuttanut kokonaisuudessaan Heinäkuussa 2006 varta vasten rakennettuihin uusiin tiloihin Kulhoon.


Kuva: Tomi Kosonen

Ratsastuksenopetus

Ratsastuksenopettaja Reetta Kallio-Ratilainen

toiminnanjohtaja, yrittäjä, tuntiopettaja ja lajivalmentaja

Reetta on koulutukseltaan ratsastuksenopettaja. Hän kantaa päävastuun opettamisesta ja ratsastuskoulun toiminnasta. Hän opettaa lisäksi mm. valmennusryhmäläisiä ja kesän ratsastuskurssilaisia ja -leiriläisiä. Reetta on käynyt Ypäjällä 2006-2007 Master-ratsastuksenopettajan erikoisammattitutkintoon valmistavan (Roeat) -täydennyskoulutuksen.

Muu koulutus:

EA1, EA2

IV koulutuomari

STEWARD

B-ratamestari

Estetuomari

Valmentaja II-taso, (koulu, este)


Ratsastuksenopettajina tällä hetkellä toimii Virve Haajanen ja Päivi Stranden. Ratsastuksenopettajien sijaisuuksia hoitaa Katariina Sohlberg ja Anna-Liisa Komulainen


Ratsut

Täydennetään myöhemmin.